Lectia 1158 - Puteri, Operatii cu puteri, Patrate perfecte, Ultima cifra a unei puteri - Clasa 5Urmariti-ma si pe Twitter
Urmariti si lectii in direct pe PROFUL ONLINE TV

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Obtineti fundamentul teoretic explicat pe INTELESUL VOSTRU
Pachetele de DVD-uri: "VIDEOMANUAL DE MATEMATICA"
cu Proful Online, prof. Ioan URSU - Detalii AICI

In aceasta lectie de matematica, ne ocupam de tema pentru acasa la clasa a V-a. Din cuprins: Puteri, Operatii cu puteri, Patrate perfecte, Ultima cifra a unei puteri.Aceste lectii sunt sustinute de voi si daca va sunt utile, as aprecia un Like, Share, Comment
Versiunea acestei lectii de matematica pentru Mobil sau Tableta se gaseste AICI

3 comentarii:

 1. Buna seara, Domnule Profesor Ursu!

  Va scriu acest mesaj pentru a va multumi. Va sunt recunoscatoare si datoare, sincer vorbind. De doua zile, de cand v-am descoperit intamplator canalul de YouTube si blogul, imi place matematica.

  Sunt mama fericita a doua minunatii de fete. Andreea-cea mare de 25 de ani si Mariuca-11ani. Sunt comorile si binecuvantarea mea!

  Daca cu Andreea lucrurile parca au fost mai simple, cu cea mica...se complica. Poate nici rabdarea nu mai imi este aceeasi, poate si ceva neuroni stau ascunsi, cert este ca odata ce Mariuca a ajuns in clasa a V-a, mi-am reamintit ca niciodata nu mi-a fost draga matematica. Efectiv nu aveam dorinta de a o intelege si puterea sa ma concentrez si sa finalizez exercitiile grele. Imi era frica...ca nu stiu, ca voi spune o gogomanie, ca .... frici adunate in toti anii de scoala. Si, a venit momentul adevarului cand mi-am reintalnit nalucile trecutului odata cu lectia cu si despre puteri. Sincer, imi erau simpatice puterile pana cand am constatat ca a mea fiica nu a inteles mai nimic in timpul orei, ca are doua foi de caiet studentesc pline cu reguli, proprietati si formule si foarte putine exercitii dupa care sa ma ghidez.Si cand copilul incearca, nu reuseste si iti cere ajutorul...e firesc sa iti doresti sa il ajuti. Si...surpriza- descoperi ca esti efectiv depasit de situatie.

  Gata, acum dumneavostra mi-ati intins colacul de salvare. Va voi asculta toate inregistrarile de clasa a V-a si voi tine pasul cu toate exercitiile exemplificate ( am dej 7 foi scrise si intelese).

  Sunteti un om extraordinar! Aveti atata dragoste de copii..... Tot respectul meu!!!!

  Acum aveti si o eleva care la 47 de ani a descoperit ca matematica nu este urata...depinde doar de omul care ti-o preda... dumneavoastra o faceti in mod firesc, calm si cu talent ceea ce altfel pare.....abramburit rau.

  Sa va ajute bunul Dumnezeu sa faceti lumina in cat mai multe case cu ajutorul explicatiilor dumneavoastra! Sa fiti sanatos si sa ramaneti acelasi spirit tanar si sincer !

  O seara placuta si R E S P E C T !!!!

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna ziua!
  La primul exercitiu, subpunctul c)(lectia 1158) ultimele doua cifre nenule ale lui x sunt36, iar ale lui y 25. 25x36= 900 Ultima cifra nenula a nr.xy nu este 9, urmat de 11 zerouri?
  Cu deosebita consideratie, Gabriela Durdun

  RăspundețiȘtergere
 3. Domnule Profesor va rog frumos sa remediati problema fisierului in care se continua exercitiul 21/74 fiindca la mijlocul acestuia se intrerupe rezolvarea exercitiului 21/74 si brusc se rezolva un altul.
  Va multumesc pentru amabilitatea cu care nu ma indoiesc ca imi veti comunica care este fisierul unde se continua rezolvarea exercitiului 21/74 fiindca acum nici acel fisier trunchiat nu-l mai gasesc.
  Stefan Iordache
  iordachestefanalexandru@gmail.com

  RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU