Despre beneficiile nebanuite ale autoevaluarii elevilorUrmariti-ma si pe Twitter
Urmariti si lectii in direct pe PROFUL ONLINE TV

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Obtineti fundamentul teoretic explicat pe INTELESUL VOSTRU
Pachetele de DVD-uri: "VIDEOMANUAL DE MATEMATICA"
cu Proful Online, prof. Ioan URSU - Detalii AICI

Dragilor, printre filmele din 2007 si 2008 pe pe Neogen care mi-au fost sterse si pe care am reusit sa le recuperez partial (mai multe detalii gasiti aici) figureaza si unul in care prezint cap-coada felul in care se desfasurau tezele in perioada cat am fost la catedra. In cei peste 30 de ani de profesorat, nu am corectat o singura teza sau lucrare de control. Elevii si-au corectat singuri tezele folosind un barem de notare si evaluare convenit impreuna. Beneficiile sunt imense atat pe plan pedagogic cat si profesional. Pe langa faptul ca munca profesorului este mult usurata(nemaifind nevoit sa corecteze teancuri de teze sau lucrari), nota finala este inteleasa, discutata si acceptata de elev ca reprezentand valoarea sa in acel moment. Evaluarea este transparenta si in acelasi timp se realizeaza un parteneriat extrem de benefic intre profesor si elev. Am dorit sa prezint aceasta metoda de autoevaluare precum si implementarea ei, in speranta ca ar putea fi utila generatiilor viitoare de profesori.

2007 - Clasa X - Lectia 22 - Teza cu autoevaluare - prof. Ioan Ursu
Va rog sa iertati calitatea mai slaba a inregistrarii de mai jos. Pe langa faptul ca in 2007 foloseam o camera analogica, filmul a fost comprimat pentru a se incadra intr-un spatiu limitat pe disc. Da, pe vremea aceea existau limitari de timp si spatiu atat pe Neogen cat si pe YouTube. Pana la min 8:50 este filmat enuntarea subiectelor (pe randuri numerotate pentru a preveni copierea de la un elev la altul). Cu tezele stranse pe catedra, pana la min 33:30 are loc rezolvarea subiectelor si stabilirea baremului de notare pentru fiecare subiect. Dupa aceea are loc autoevalurarea in care fiecare elev isi corecteaza propria lucrare conform baremului de notare. Nota obtinuta reflecta realitatea iar elevul este de acord cu ea pentru ca are justificarea completa. Mai mult, el si-a dat nota. Va invit sa urmariti:

Un comentariu:

  1. Sa traiti....mi-ati fost profesor la PTTR acu 10 ani...nu am avut ocazia sa va multumesc...va multumesc...eu si restu clasei...dediu silviu,raducan radu,grideanu cosmin...va multumim...nu trceam bacul fara dumneavoastra...atunci ne puneati pe noi sa ne punem note...la fel fac si acu...sunteti de nota 10+
    Ababei Florin

    RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU