Ziarul de Bacau: Profesorul Ursu lucreaza la un video manual de matematicaUrmariti-ma si pe Twitter
Urmariti si lectii in direct pe PROFUL ONLINE TV

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Obtineti fundamentul teoretic explicat pe INTELESUL VOSTRU
Pachetele de DVD-uri: "VIDEOMANUAL DE MATEMATICA"
cu Proful Online, prof. Ioan URSU - Detalii AICI

Articol preluat din Ziarul de Bacau:


Fostul profesor al Colegiului Tehnic “N.V.Karpen” din Bacau isi inregistreaza lectiile in natura, linga o stuparie din Calugareni – Ioan Ursu: “Invatamintul a decazut atit de tare pentru ca fiecare la locul de munca a vrut sa si exploateze. Pentru foarte multi invatatori si profesori salariul este onorific, n-are nicio importanta. Dar ei se bat pentru un salariu mai mare pentru un singur motiv: sa justifice veniturile colaterale, de la meditatii

Dat afara din invatamint in 2008 fiindca isi inregistra elevii in timpul orelor, pentru a demonstra nivelul slab de pregatire cu care veneau din gimnaziu, Ioan Ursu, fost profesor de matematica al Colegiului Tehnic de Comunicatii “N.V.Karpen”, continua sa lupte pentru revolutionarea sistemului de invatamint românesc. Cadrul didactic lucreaza la realizarea unui video manual de matematica, pentru clasele V- XIII. Ramas fara catedra, Ioan Ursu isi inregistreaza lectiile in mijlocul naturii, facindu-si demonstratiile de matematica pe o tabla plasata linga stuparia sa din Calugareni. Pe site-ul http://proful-online.blogspot.com/ are deja postate video manuale pentru clasele a V-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XII-a si a XIII-a. “Mi-am dat seama ca toata problema este de jos, de la clasele mici, asa ca am luat-o de la introducerea cifrelor. In lectiile mele, scaderea nu mai este introdusa ca operatie, ci ca adunare. Liceenii termina fara a avea foarte clara in minte legea numerelor. O alta noutate este ca tabla inmultirii am redus-o la inmultirea a doi termeni mai mici egal direct cu 5. Il invat astfel pe elev sa-si gaseasca singur raspunsul atunci cind e nesigur, fara sa mai invete pe de rost”, a declarat profesorul bacauan. Intr-o postare de pe blogul sau din 15 decembrie 2010 trateaza subiectul operatiilor cu numere. “Constructia multimilor de numere, a operatiilor pe care le putem face in aceste multimi, a proprietatilor acestor operatii, constituie fundamentul matematicii. Daca vom prezenta matematica drept un instrument de lucru de care are nevoie orice om in viata, atunci le vom tine atentia treaza in procesul invatarii”, scrie profesorul bacauan.

Ministri invatamintului, groparii sistemului

Cadrul didactic a postat in timp pe blogul sau propriile teorii despre reforma educatiei din România, un proiect de salarizare a bugetarilor dar si istoria conflictului cu elevii, profesorii si inspectorii bacauani, care a dus la indepartarea sa de la catedra. Pe 16 decembrie 2010, Ioan Ursu face publica o inregistrare cu titlul “Ministri invatamintului, groparii sistemului”, in care atinge ranile unui sistem de invatamint românesc in care s-a ajuns la meditatii inca de la clasele primare. “Dupa Revolutie, invatamintul a decazut atit de tare pentru ca fiecare la locul de munca a vrut sa si exploateze. Pentru foarte multi invatatori si profesori salariul este onorific, n-are nicio importanta. Dar ei se bat pentru un salariu mai mare pentru un singur motiv: sa justifice veniturile colaterale, de la meditatii”, spune in acest film profesorul Ursu. Deocamdata nu este interesat sa se intoarca la catedra ci sa-si duca la bun sfirsit proiectul cu video manualul. “Cind ma voi intoarce voi veni dintr-o alta postura, aceea de a fi revolutionat invatamintul si apicultura”, a conchis Ioan Ursu.

Un comentariu:

  1. nu stiu cum sa mai fac,v-am spus ,de loc sunt din Campina,am teminat la frecventa redusa,cum ar veni cl 12,n-am facut mate,oricum e greu la mate,nu pot lua nici acum la bac,sunt cu sotu da laei se fac reduceri,am nevoie de bac,Margareta-Campina.Va multumesc-Sanatate!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU