Invatam, nu copiem! Blog sustinut de voi | Fundatia Proful Online | Blogul Profesorul Online - Google: proful online | Blogul de Video Apicultura Online

AICI puteti urmari zilnic tema pentru acasa la matematica pe clase in direct la Proful Online TV, prin Fundatia Proful Online
Cei care doresc sa distribuie DVD-uri cu lectiile mele in zone unde nu exista conexie Internet, ii rog sa ma contacteze la 0722786515

Fundatia Proful Online isi propune sa acorde ajutor cu tema pentru acasa tuturor elevilor!
Puteti sprijini financiar Fundatia Proful Online redirectionand 2% din impozitul datorat statului! Detalii AICI.
ANUNT 2019: Dragilor am ajuns la o varsta la care nu mai pot face fata singur muncii la o stupina asa mare si am hotarat sa pastrez doar strictul necesar. Mai mult, doresc sa ma axez in principal pe proiectul cu educatia elevilor la matematica iar munca la stupina imi consuma foarte mult timp. Asadar vreau sa vand surplusul de biostupi deja pregatiti cu roi pe 6 rame, cu ramele pline cu miere cu tot. Pretul unui roi este in jur de 290 RON, dar totul este negociabil in functie de cantitate si va rog sa ma sunati Tel: 0722.786.515 pentru a discuta concret ce doriti sa cumparati. Aici gasiti un film cu o prezentare

Etichete

Etichete level 2

Bazele Matematicii: Lectia 81 - Probleme de logica matematica pe intelesul tuturor



Urmariti-ma si pe Twitter
Urmariti si lectii in direct pe PROFUL ONLINE TV

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Obtineti fundamentul teoretic explicat pe INTELESUL VOSTRU
Pachetele de DVD-uri: "VIDEOMANUAL DE MATEMATICA"
cu Proful Online, prof. Ioan URSU - Detalii AICI

Continuam cu logica matematica, insistand pe faptul ca introducerea conectorilor logici trebuie facuta prin exemple. Exercitiile intalnite presupun ruperea unui predicat in predicate simple, pentru care descoperim multimile de adevar iar pentru descoperirea multimii de adevar a predicatului initial este nevoie sa facem operatii cu multimi: reuniune, intersectie, care induc conectorii logici "SI' "SAU".
Am insistat apoi pe notiunea de functie, plecand de la notiunea de predicat, iar aflarea multimii de adevar a predicatului binar, inseamna trasarea graficului acelei functii. Notiunea de limita s-a impus din nevoia de a gasi punctele din plan ale caror coordonate transforma predicatul in propozitie adevarata.

10 comentarii:

  1. Dle. profesor Ioan Ursu

    felicitări şi mulţumiri pentru tot ce faceţi!
    Am aflat de Dvs. foarte curând, întâmplător.
    Aveţi o listă cu materialele video înregistrate de Dvs., în ordine?
    (am încercat pe YouTube să caut, dar "mi-am prins urechile" în tot felul de denumiri)

    Sau: aş putea comanda toate lecţiile Dvs. pe un set de dvd-uri? (contra cost, evident)

    Sper la un răspuns şi mulţumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna seara,
    Va raspunde Cristi - baiatul prof. Ursu.
    Daca dati click pe "Cuprinsul acestui blog" (link-ul albastru de sub titlul oricarei postari) veti obtine ordinea in care au publicate. Sfatul meu este sa urmariti aceste lectii NUMAI de pe acest blog pentru ca le ordoneaza si le face mult mai accesibile prin intermediul play list-urilor. YouTube este folosit mai mult ca depozit dar blogul pune ordine. In caz ca va intereseaza ceva anume, puteti utiliza si facilitatea "Cautati in blog" dupa anumite cuvinte cheie. Folositi un browser mai evoluat, gen Google Chrome sau Firefox pentru vizualizare. Vizionare placuta!

    multumesc,
    --
    cristi

    PS: As putea sa va intreb cum ati aflat de acest blog?

    RăspundețiȘtergere
  3. felicitari! numele meu este clara. am 30 de ani si nu mai locuiesc de mult in romania (ma enerva ideea ca dupa o diploma de licenta luata cu 10 trebuia sa lucrez pt 100 de euro pe luna si sa stau cu mama si tata pana la adanci batraneti). am facut liceul de matematica fizica intensiv si va pot spune ca ideea asta mi ar fi placut sa fi fost "la vremea mea", cu un click sa ai pe cineva la dispozitie care sa ti explice matematica. sa speram ca elevii de astazi vor sti sa aprecieze acest lucru deosebit! felicitari inca o data! am aflat de dvs de la tv (m am dotat cu tv romaneasca aici unde stau ca sa nu cumva sa uit romana, cum zice mama :))) si mi a parut rau sa aud ca nimeni dintre tovarasii conducatori de acum ai romaniei nu va baga in seama...nu disperati, e normal...se simt inferiori dar nu vor sa o arate acceptand o confruntare directa sau recunoscand pur si simplu ca sunteti o persoana valabila care a adoptat o metoda revolutionara, care a stiut sa se modeleze si adapteze, in ciuda varstei, cu tot respectul. mi ati placut! daca ar trebui sa dau exemplu de un roman inteligent, cu siguranta mi ar veni in minte si numele dvs.la revedere si nu va dati batut!

    RăspundețiȘtergere
  4. -Abia astept emisiunea lui Mihai Gadea,i-am trimis un mesaj,am semnat D.Mitea

    RăspundețiȘtergere
  5. -Dezamagit total,ce asteptam eu de la Gadea...,si el l-aduce pe Ponta si pe matusica aia,de ziua Romaniei,ma gandeam ca invita niscaiva romani de seama,dar...-dezamagire totala,nici nu-l mai urmaresc.D.Mitea

    RăspundețiȘtergere
  6. Unde au fost acesti invitati de seama pe 1 decembrie?-eu asteptam la Gadea,dupa cum ati zis dv., dle profesor,asa ca eu atunci am deschis tv-ul pe A3,ati fost invitat la alt post sau alta emisiune?-poate as putea sa vad si eu in reluare...,poate.D.Mitea

    RăspundețiȘtergere
  7. D-le Profesor dincolo de nervii si frustrarea care nu-mi da pace ca am ramas fara studii,ca am deja peste 40 de ani ,ca memoria nu mai duce , ca nivelul de trai este atit de sarac , ma gindesc sa fiu util in ceea ce as avea pretentie falsa sau nu, ca am invatat cel mai bine,ceva asemenea pomului care nu-si maninca singur roadele ,ci folosesc intotdeauna altora.
    Un comentariu facut mai sus a pus punctul pe i, sunteti un om spiritual pe care D-zeu l-a ales sa fie de folos tuturor celor nenorociti de ororile unui sistem gresit de invatamint si partinitor care nu ofera sanse egale tuturor ,ci in functie de influiente ,bani relatii,etc.
    M-am hotarit sa declar razboi acestor politicieni lacomi care distrug tara, aceasta putere trebuie data jos ,in tara este dezastru , singura forta care-i poate da jos pe acesti tradatori de tara este tineretul care daca se va reusi sa fie adus impreuna ,poate constitui o noua educatie un nou sistem ,mai drept ,mai bun.
    Acel miting de lauda si inchinare adus lui Ceauseascu ,a fost transformat in opusul scopului initial infaptuind revolutia din decembrie'89.
    Acum votul electoral se falsifica ,alegerile sunt mincinoase si influientate, de aceea tot numai un urias miting national este rezolvarea si scaparea de tiranii politicieni.
    Politica este o organizatie de oameni rai condusa de lideri lacomi si lenesi care traiesc de pe urma celor ce muncesc cinstit si cu sudoare.
    Ma doare, ca fiica-mea ar putea sa ramina frustrata pe viata de acest esec numit invatamint politic.
    Cristi ,ai un tata de exceptie care trebuie sa sufere din cauza unor idioti de colegi ai lui ,care ca si semenii lor si-au batut joc de multe generatii.De vina este religia ,indiferent de care ,o minciuna de pe urma careia ,smecherii trag foloase materiale.
    Adevarul este Persoana in stare sa faca in conditii vitrege ,violente si salbatice ,o bresa de lumina propice dezvoltarii unei vieti noi si nepervertite.
    Srigatul meu disperat este...copiii, elevi,tineri ,batrini,oameni de bine ,uniti-va impotriva acestui sistem politico-religios european care este un instrument de tortura fizica si spirituala.
    D-zeu a creeat tari in diversitatea lor, politicienilor dracului nu le-a convenit si au creeat imperii, Europa Unita este imperiul romano-catolic refacut prin putere economica ,de aceea a trebuit dat jos comunismul ,pentru ca la orizont noul-vechiul sistem siret sa reapara din nou.

    Dan .

    RăspundețiȘtergere
  8. va apreciez foarte mult domnule ursu!!tot respectu..sper sa reusiti sa faceti ceea ce va ti prous..sa ajutatin tineretu..sa ne incurajati sa mai invatam..VA MULTUMIM!!

    ionela

    RăspundețiȘtergere
  9. Pacat ca prea putini profesori stiu sa explice in felul in care o face domnul Ioan Ursu,...90 % vin si trantesc niste formule ,...bla ,..bla,..elevul le ia ca atare ,..le toceste ,..dar nu le intelege ,...nu vede la ce ii va folosi ,..nu vede logica ,..si asimileza ca papagalu,... uita foarte repede ,...si rezultatele se vad la BAC. Domnul Ioan Ursu este un adevarat dascal!!! Respect!!!
    --
    rig19871990 - YouTube User

    RăspundețiȘtergere
  10. Domn Profesor
    Mare respect pentru ceea ce faceti INSA vorbiti mai mult de problemele voastre decat de matematica, pierdeti mult timp cu nimicuri.
    Bane Santa

    RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU