Invatam, nu copiem! Blog sustinut de voi | Fundatia Proful Online | Blogul Profesorul Online - Google: proful online | Blogul de Video Apicultura Online

AICI puteti urmari zilnic tema pentru acasa la matematica pe clase in direct la Proful Online TV, prin Fundatia Proful Online
Cei care doresc sa distribuie DVD-uri cu lectiile mele in zone unde nu exista conexie Internet, ii rog sa ma contacteze la 0722786515

Fundatia Proful Online isi propune sa acorde ajutor cu tema pentru acasa tuturor elevilor!
Puteti sprijini financiar Fundatia Proful Online redirectionand 2% din impozitul datorat statului! Detalii AICI.
ANUNT 2019: Dragilor am ajuns la o varsta la care nu mai pot face fata singur muncii la o stupina asa mare si am hotarat sa pastrez doar strictul necesar. Mai mult, doresc sa ma axez in principal pe proiectul cu educatia elevilor la matematica iar munca la stupina imi consuma foarte mult timp. Asadar vreau sa vand surplusul de biostupi deja pregatiti cu roi pe 6 rame, cu ramele pline cu miere cu tot. Pretul unui roi este in jur de 290 RON, dar totul este negociabil in functie de cantitate si va rog sa ma sunati Tel: 0722.786.515 pentru a discuta concret ce doriti sa cumparati. Aici gasiti un film cu o prezentare

Etichete

Etichete level 2

Ioan Ursu, profesorul de matematica, care dupa 30 de ani de invatamant preda doar pe InternetUrmariti-ma si pe Twitter
Urmariti si lectii in direct pe PROFUL ONLINE TV

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Obtineti fundamentul teoretic explicat pe INTELESUL VOSTRU
Pachetele de DVD-uri: "VIDEOMANUAL DE MATEMATICA"
cu Proful Online, prof. Ioan URSU - Detalii AICI


Articol preluat de pe site-ul Kanal D

De cinci ani, profesorul Ioan Ursu isi preda orele de matematioca de pe tabla agatata de peretele unui grajd. Pedagog exceptional, povestea lui a inceput odata cu boom-ul internetului cand a hotarat sa-si filmeze propriile ore de matematica. Cu rezultate extraordinare de-a lungul a 30 de ani la catedra, sever, dar foarte iubit de elevi, harnicia si inovatiile lui la ore au inceput sa deranjeze pe toata lumea. In 2008 isi posteaza lectiile pe internet, lectiile oonline il fac celebru in toata tara.

 "As putea sa am deoadata o clasa imensa", a spus domnul profesor.

In fiecare zi domnul profesor isi ia stiinta cu el, cum ii place sa spuna si preda alaturi de noii lui colegi: vantul si cativa caini de caracter.

"Din primii mei ani de invatamant m-a framantat o problema: Nu-ti poti alege parintii si se pare ca nici profesorii nu-i poti alege. Ideea aparuta in faza incipienta usor, usor avanseaza, te prinde si nu-ti mai da drumul si esti victima ideii respective".

Ideile domnului profesor au socat, socheaza si filosofia lui de viata: "Trebuie sa facem treaba".
Tracasat de colegi si satul de lectia invatamantului s-a trezit somer, asa ca a gasit solutia. Sala de clasa in camp, iar painea cea de toate zilele alaturi de tabla, nu mai are catalog, dar creta lui este neobosita. Astazi in uriasa lui clasa virtuala are peste 300.000 de elevi. Apicultura l-a salvat de la foame, aceasta fiind singura sursa de venit a domnului profesor.
 

2 comentarii:

  1. Am descoperit canalul dumneavoastra abia acum cateva ore si vreau sa va spun ca ceea ce faceti este uimitor, nu folosesc cuvantul asta prea des dar alt cuvant mai potrivit nu exista, la liceul meu cel putin (desi cred ca aproape peste tot este asa) matematica inseamna defapt mai de graba toceala decat intelegere in profunzime si de aceea privesc matematica la liceu cu o oarecare ura fiindca modul in care invatam matematica la liceu este de suprafata, eu personal am inclinatii spre stiintele exacte dar matematica este singura materie din acest gen care nu imi placea, de ce ? pentru ca exercitiile le rezolvam mecanic dupa anumite modele fara sa avem mare habar de ce facem defapt in acel exercitiu, tabelul trigonometric ne-a fost dat sa il tocim pe cand el trebuie sa aiba o logica, functia sincer sa fiu nici nu ne-a prea explicat cu exactitate ce anume este ea ca element. Nu stiu de altii dar nu imi place sa invat asa, daca vroiam sa invat mai mult prin tocit ma axam pe biologie sau istorie nu pe matematica. Prima data am vazut acel videoclip cu numerele pozitive si negative si desi este mult sub nivelul meu actual lectia aia, am privit tot videoclip-ul fiindca am fost fascinat de felul cum a-ti predat, vreau sa va multumesc pentru tot ceea ce faceti.
    --
    Ninety7 - YouTube User

    RăspundețiȘtergere
  2. Am dat peste site-ul d-voastra si l-am recomandat cu incredere baiatului meu, elev in clasa a XI-a. E clar ca oferiti din preaplinul inimii si mintii si asta se vede cu ochiul liber. Va felicitam si sunt convinsa ca sunteti binecuvantat pentru tot binele pe care il faceti. Cine are nevoie, se bucura de munca d-voastra. Cine nu...carcoteste. Mult succes!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU