Lectia 549 - Geometrie plana - Notiuni importante explicate CLAR pe intelesul vostru - TeorieUrmariti-ma si pe Twitter
Urmariti si lectii in direct pe PROFUL ONLINE TV

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Obtineti fundamentul teoretic explicat pe INTELESUL VOSTRU
Pachetele de DVD-uri: "VIDEOMANUAL DE MATEMATICA"
cu Proful Online, prof. Ioan URSU - Detalii AICI

In aceasta lectie de matematica, incepem discutia noastra cu notiuni importante de geometrie plana, cum ar fi: perpendiculara dintr-un punct exterior pe o dreapta, unghiuri adiacente (vecine) suplimentare, perpendiculara dintr-un punct al unei drepte, drepte paralele, paralele dintr-un punct exterior la o dreapta, unghiuri formate de doua drepte oarecare taiate de o secanta, clasificarea triunghiurilor, linii importante intr-un triunghi (inaltime, mediana, bisectoare, inaltime) si concurenta lor (ortocentru, centrul de greutate, centrul cercului inscris, centrul cercului circumscris). Cazuri de congruenta ale triunghiurilor (LUL, ULU, LLL). Daca lectia va este utila, as aprecia un Share sau Like
Versiunea acestei lectii de matematica pentru Mobil sau Tableta se gaseste AICI

Un comentariu:

 1. Buna ziua, domnule profesor! Tin sa va felicit in mod solemn pentru tot ceea ce faceti! O sumedenie de lectii elaborate intr-un stil cat se poate de simplist (asa cum va place dumneavoastra sa spuneti - "pe-ntelesul tuturor"), acestea fiind astfel cat se poate de abordabile.
  Eu sunt elev de liceu, insa va urmaresc cu atentie video-tutorialele la fel ca si un elev de gimnaziu. :) Este extraordinar de interesant, desi am depasit demult materia. :)
  Asa cum spuneam, tin sa va felicit si sa va multumesc in numele tuturor elevilor lentru care munca dumneavoastra se doveseste un real suport. Multa sanatate si la cat mai multe lectii interesante, asa cum reusiti de fiecare data!
  --
  Vasile- Marian Neag - YouTube User

  RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU