Lectia 94 - Proprietatile patrulaterelor si probleme - Geometrie plana - gimnaziuUrmariti-ma si pe Twitter
Urmariti si lectii in direct pe PROFUL ONLINE TV

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Obtineti fundamentul teoretic explicat pe INTELESUL VOSTRU
Pachetele de DVD-uri: "VIDEOMANUAL DE MATEMATICA"
cu Proful Online, prof. Ioan URSU - Detalii AICI

In aceste lectii (94, 95) am prezentat definitiile si proprietatile patrulaterelor particulare (paralelogramul, dreptunghiul, patratul, rombul, trapezul) iar apoi am trecut la aplicarea lor in rezolvarea problemelor de geometrie plana. Am pus in evidenta importanta analizarii cu atentie a datelor din ipoteza si cum ajuta cunoasterea temeinica a proprietatilor si definitiilor patrulaterelor amintite, la rezolvarea problemei. Totodata am urmarit si dezvoltarea actului creativ, compunand noi probleme pornind de la cele date, aratand cum se nasc ele in mintea autorului, indemnandu-i pe elevi sa indrazneasca si ei sa fie creativi. Lectia aceasta se doreste a fi si o mostra din pachetul de DVD-uri despre geometrie plana la care lucrez si a fost captata in paralel cu o camera profesionista pe care o folosesc in productia acestor DVD-uri.
Versiunea acestei lectii de matematica pentru Mobil sau Tableta se gaseste AICI

4 comentarii:

 1. Buna ziua! Sunt eleva in clasa a VII-a si urmaresc des postarile dvs, pentru care va mutumesc. La capitolul "Ecuatii cu coeficienti rationali" am o nelamurire, si anume: exercitii de genul:
  7|x|-2|-x|+9=0
  12x-5|x|=21
  |x+3|=|2x-5|.
  Daca puteti, va rog, sa ma ajutati cu un video, sau cu un raspuns prin comentariu, va multumesc frumos! Multa sanatate va doresc si tineti-o tot asa cu videoclipurile.

  Mihaela Niculae

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna ziua as dori daca se poate sa ne ajutati (pe mine si pe baiatul meu) la doua probleme.

  1. Se dau punctele A,B,C,D COLINIARE LUATE IN ACEASTA ORDINE,ASTFEL INCAT 4 X AB +5 X AD= 9 AC si BD=18cm. Aflati lungimile BC SI CD.

  2. Fie A,B,C trei puncte astfel situate incat A apartine lui BC si AC=112 cm.Aflati MP daca M si P sunt respectiv mijloacele segmentelor (AB) si (BC).

  Va multumim anticipat,
  Loredana David

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Raspuns oferit in Lectia 144 de pe acest blog.

   Ștergere
 3. Buna ziua, am o ploblema daca ma puteti ajuta as fi recunoscator,
  Intr-un tribnghi dreptunghic ABC unde AB este baza si unghiul dintre AB si BC este 90 de grade AC are o lungime x(603) iar unghiul dintre AB si AC este y(45.7). Cum pot afla lungimea BC ?
  Sau poate exista o metoda sa calculez direct punctul in spatiu reprezentat de altitudine, longitudine si latitudine fata de un punct central 0.
  Un elev

  RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU