Invatam, nu copiem! Blog sustinut de voi | Fundatia Proful Online | Blogul Profesorul Online - Google: proful online | Blogul de Video Apicultura Online

AICI puteti urmari zilnic tema pentru acasa la matematica pe clase in direct la Proful Online TV, prin Fundatia Proful Online
Cei care doresc sa distribuie DVD-uri cu lectiile mele in zone unde nu exista conexie Internet, ii rog sa ma contacteze la 0722786515

Fundatia Proful Online isi propune sa acorde ajutor cu tema pentru acasa tuturor elevilor!
Puteti sprijini financiar Fundatia Proful Online redirectionand 2% din impozitul datorat statului! Detalii AICI.
ANUNT 2019: Dragilor am ajuns la o varsta la care nu mai pot face fata singur muncii la o stupina asa mare si am hotarat sa pastrez doar strictul necesar. Mai mult, doresc sa ma axez in principal pe proiectul cu educatia elevilor la matematica iar munca la stupina imi consuma foarte mult timp. Asadar vreau sa vand surplusul de biostupi deja pregatiti cu roi pe 6 rame, cu ramele pline cu miere cu tot. Pretul unui roi este in jur de 290 RON, dar totul este negociabil in functie de cantitate si va rog sa ma sunati Tel: 0722.786.515 pentru a discuta concret ce doriti sa cumparati. Aici gasiti un film cu o prezentare

Etichete

Etichete level 2

Lectia 94 - Proprietatile patrulaterelor si probleme - Geometrie plana - gimnaziuUrmariti-ma si pe Twitter
Urmariti si lectii in direct pe PROFUL ONLINE TV

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Obtineti fundamentul teoretic explicat pe INTELESUL VOSTRU
Pachetele de DVD-uri: "VIDEOMANUAL DE MATEMATICA"
cu Proful Online, prof. Ioan URSU - Detalii AICI

In aceste lectii (94, 95) am prezentat definitiile si proprietatile patrulaterelor particulare (paralelogramul, dreptunghiul, patratul, rombul, trapezul) iar apoi am trecut la aplicarea lor in rezolvarea problemelor de geometrie plana. Am pus in evidenta importanta analizarii cu atentie a datelor din ipoteza si cum ajuta cunoasterea temeinica a proprietatilor si definitiilor patrulaterelor amintite, la rezolvarea problemei. Totodata am urmarit si dezvoltarea actului creativ, compunand noi probleme pornind de la cele date, aratand cum se nasc ele in mintea autorului, indemnandu-i pe elevi sa indrazneasca si ei sa fie creativi. Lectia aceasta se doreste a fi si o mostra din pachetul de DVD-uri despre geometrie plana la care lucrez si a fost captata in paralel cu o camera profesionista pe care o folosesc in productia acestor DVD-uri.
Versiunea acestei lectii de matematica pentru Mobil sau Tableta se gaseste AICI

4 comentarii:

 1. Buna ziua! Sunt eleva in clasa a VII-a si urmaresc des postarile dvs, pentru care va mutumesc. La capitolul "Ecuatii cu coeficienti rationali" am o nelamurire, si anume: exercitii de genul:
  7|x|-2|-x|+9=0
  12x-5|x|=21
  |x+3|=|2x-5|.
  Daca puteti, va rog, sa ma ajutati cu un video, sau cu un raspuns prin comentariu, va multumesc frumos! Multa sanatate va doresc si tineti-o tot asa cu videoclipurile.

  Mihaela Niculae

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna ziua as dori daca se poate sa ne ajutati (pe mine si pe baiatul meu) la doua probleme.

  1. Se dau punctele A,B,C,D COLINIARE LUATE IN ACEASTA ORDINE,ASTFEL INCAT 4 X AB +5 X AD= 9 AC si BD=18cm. Aflati lungimile BC SI CD.

  2. Fie A,B,C trei puncte astfel situate incat A apartine lui BC si AC=112 cm.Aflati MP daca M si P sunt respectiv mijloacele segmentelor (AB) si (BC).

  Va multumim anticipat,
  Loredana David

  RăspundețiȘtergere
 3. Buna ziua, am o ploblema daca ma puteti ajuta as fi recunoscator,
  Intr-un tribnghi dreptunghic ABC unde AB este baza si unghiul dintre AB si BC este 90 de grade AC are o lungime x(603) iar unghiul dintre AB si AC este y(45.7). Cum pot afla lungimea BC ?
  Sau poate exista o metoda sa calculez direct punctul in spatiu reprezentat de altitudine, longitudine si latitudine fata de un punct central 0.
  Un elev

  RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU