Lectia 141 - Problema de geometrie plana si raspuns pt. Romainta Gligor - dle. Ministru exista PROFUL ONLINEUrmariti-ma si pe Twitter
Urmariti si lectii in direct pe PROFUL ONLINE TV

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Obtineti fundamentul teoretic explicat pe INTELESUL VOSTRU
Pachetele de DVD-uri: "VIDEOMANUAL DE MATEMATICA"
cu Proful Online, prof. Ioan URSU - Detalii AICI


1. Prima problema de geometrie plana
Aria unui triunghi, mediana imparte un triunghi in doua triunghiuri de arii egale, iar in final diagonalele impart paralelogramul in patru triunghiuri de aceeasi arie. Interesanta este si a doua solutie in care folosim formula ariei ca fiind produsul a doua laturi inmultit cu sinusul unghiului dintre ele (cu ocazia asta am amintit si notiuni de trigonometrie).

2. De la min 32:00 - raspund problemei propuse de Romainta Gligor sub forma unui comentariu atasat la Cuprinsul blogului de matematica. Cea de a doua problema mi-a oferit prilejul sa amintesc mai multe notiuni, cum ar fi: numere rationale, fractii ordinare, numere zecimale periodice simple, numere zecimale periodice mixte, transformarea lor in fractii ordinare, directa si inversa proportionalitate a doua siruri de numere. Tot aici am vorbit si de frumusetea gasirii unui algoritm de rezolvare a problemei respective.

4 comentarii:

 1. Buna ziua domn' profesor. Am si eu o problema destul de interesanta :
  "Demonstrati ca daca x,y,z sunt numere reale pozitive nenule astfel incat xyz = 1 , atunci aratati ca x + y + z > 3"


  Nume : Gavrilescu Cristian

  RăspundețiȘtergere
 2. Domnule profesor , am trecut si eu o tema care suna in felul urmator Folosirea literelor in calcul.Dar nam prea inteles aceasta tema si va rog sa ma ajutati clasa a7


  RăspundețiȘtergere
 3. Domnule profesor, eu cu ajutorul dumneavoastar am dat teza la mate si m-a ajutat cel de sus si am luat 8 iar eu eram la nivel de 4-5 sincer fiind (sunt cls a 7 a) datorita dumneavoastar am inceput sa invat mai bine si ma multumesc foarte mult!
  --
  Romania Faralag - YouTube User

  RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU