Lectia 168 - Rezolvam o problema de gimnaziu impreuna cu mama unei eleve din clasa a 6-aUrmariti-ma si pe Twitter
Urmariti si lectii in direct pe PROFUL ONLINE TV

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Obtineti fundamentul teoretic explicat pe INTELESUL VOSTRU
Pachetele de DVD-uri: "VIDEOMANUAL DE MATEMATICA"
cu Proful Online, prof. Ioan URSU - Detalii AICI

In aceasta lectie am rezolvat o problema de matematica (data ca tema pentru acasa), impreuna cu doamna Dana, mama unei eleve din clasa a VI-a. Am incercat sa prezint aceasta rezolvare cat mai explicit, punand accentul pe felul in care gandim pentru a ajunge la solutie. Problema rezolvata:
Un biciclist parcurge o distanta in 3 etape:
Etapa 1: A parcurs 1/3 din distanta.
Etapa 2: A mai parcurs 2/5 din rest.
Etapa 3: A mai parcurs 3/4 din noul rest.
Stiiind ca i-au ramas de parcurs 6km, aflati distanta initiala pe care o avea de parcurs.

3 comentarii: 1. 1.Determinati nr. naturale a si b stiind ca b este prim si ca a la puterea a 2 + a la a 4 +b la a 6 =20944.

  2.NR.naturale 1,2,3,...,2013 sunt scrise pe cartonase,cu fata scrisa in jos.Spunem ca un cartonas este ,,cu noroc,, daca nr. scris pe el este divizibil cu 20 sau cu 13.Care este cel mai mic nr. de cartonase pe care trebuie sa le intoarcem,fara a privi,pentru a fi siguri ca cel putin unul dintre ele este cu noroc.

  3. Determinati cel mai mic nr. natural n, de patru cifre, stiind ca n-19 este divizibil cu 28 si n-31 este divizibil cu 36.  Loredana David  Fie trei nr. naturale a,b,c, astfel incat a=b+1=c+2
  Aratati ca axbxc este divizibil cu 6
  Daca (a+7)x(b+8)x(c+9)=1331,aratati ca axbxc+1 este patrat perfect.

  2. Cate perechi de numere naturale (n,m), n mai mic sau egal 25, pentru care d este cel mai mare divizor comun , au proprietatea n+m+d=2013.


  RăspundețiȘtergere
 2. Buna ziua dl.prof.Ursu,va urmaresc cu placere,si-mi o mare bucurie cand primesc e-mail cu o noua postare.Lectia de matematica-engleza am urmarit-o impreuna cu copii mei si ne-am distrat( pt ca si noi facem
  matematica-germana)si am mai si repetat alfabetul in engleza.Multumim.Problema prezentata de dvs mi sa parut f.usoara dar la o privire mai aprofundata nu e chiar asa.Dupa parerea mea problema e formulata gresit sau a trecut prea mult timp de cand am terminat eu scoala!!!
  1:... Un biciclist parcurge o distanta in 3 etape
  2: 3 etape cu distante bine precizate
  3: Stiiind ca i-au ramas de parcurs 6km
  Deci 3 etape+6km(alta etapa)=4etape.Cred ca aici e vorba de cei 3 muschetari care defapt au fost 4.Daca se poate incercati sa ma lamuriti.
  Lucia Hausberger Austria.Multa sanatate dl prof Ursu si sa va dea Dumnezeu multa sanatata si bucurie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. problema are in fapt2 etape: distanta deja parcurse si distante ce nu au fost parcurse. este si problema de intelegere a limbii romana, daca stati in austria se intelege.

   Ștergere

Trimiteţi un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU