Lectia 249 - Metoda figurativa si Semnele la algebra cu elevi din clasa 3 si clasa 7Urmariti-ma si pe Twitter
Urmariti si lectii in direct pe PROFUL ONLINE TV

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Obtineti fundamentul teoretic explicat pe INTELESUL VOSTRU
Pachetele de DVD-uri: "VIDEOMANUAL DE MATEMATICA"
cu Proful Online, prof. Ioan URSU - Detalii AICI

Aceasta este o lectie de matematica mixta facuta cu elevi din clasele 3 si 7. Pentru inceput rezolvam cateva probleme din tema pentru acasa pe cale algebrica (nivelul clasei a 7-a) si apoi prin metoda figurativa sau pe segmente (clasa a 3-a). De la Min 11:00 - vorbim despre semnele la algebra explicate pe intelesul tuturor, inclusiv al celor de la ciclul primar, care la clasa invata ca 4 - 7 nu se poate face pana cand afla mai tarziu la gimnaziu ca se poate. Aceasta confuzie nu este buna si elevii pot invata usor semnele la algebra chiar de la ciclul primar. Conteaza mult metoda prin care li se prezinta acest subiect.
Versiunea acestei lectii de matematica pentru Mobil sau Tableta se gaseste AICI


2 comentarii:

 1. Buna ziua, in primul rand doresc sa va felicit pentru acest blog! Sunteti extraordinar ! Ne ajutati nespus de mult pe parinti in educatia copiilor si pe elevi. Fetita mea are 9 ani si jumatate, este eleva in clasa a IVa in Bistrita, iubeste matematica de mica, ea mereu spune ca se joaca cu numerele. Din pacate invatatoarea ei se va pensiona si nu mai pune baze pe nimic, nu se abat de la manual, Patricia (fica mea) invata acasa din culegeri si inainteaza mult fata de clasa. Se apropie olimpiada faza pe scoala si vrea sa participe, insa incercand sa rezolvam subiecte din anii trecuti am intampinat greutati la un anumit tip de probleme, voi scrie aici problema si va rog din suflet daca aveti timp sa faceti un video explicat asa de bine cum numai dumneavoastra stiti ca sa trecem peste acest impediment si sa rezolvam mai multe subiecte :))

  Suma a două numere este 330. Jumătatea primului număr este cu 3 mai mare decât sfertul celui de-al doilea număr. Care sunt cele două numere? Reprezentare grafica.

  Va multumesc din suflet!
  --
  MsMAYRA28 - YouTube User

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna ziua domnule profesor . Fata mea de 10 ani , clasa a4-a a incercat sa rezolve urmatoarea problema : Unui numar natural n ii stergem ultima cifra , apoi adunam la numarul obtinut de cinci ori cifra stearsa , obtinand astfel numarul initial. Aflati suma cifrelor numarului n . Raspunsuri posibile : a) 15 b) 27 c) 13 d) 7 e) 8 .
  Nu am reusit sa gasim o cale de rezolvare . Va rugam sa ne ajutati . Cu respect , Delia Ureche

  RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU