Lectia 367 - Probleme cu fractia unui numar si valoarea fractiei + Test de geometrie plana - Clasa 6



Urmariti-ma si pe Twitter
Urmariti si lectii in direct pe PROFUL ONLINE TV

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Obtineti fundamentul teoretic explicat pe INTELESUL VOSTRU
Pachetele de DVD-uri: "VIDEOMANUAL DE MATEMATICA"
cu Proful Online, prof. Ioan URSU - Detalii AICI

Continuam cu Miruna, Vlad si Adi, elevi in clasa a VI-a si impreuna rezolvam diferite probleme din tema pentru acasa la matematica.

Problema 2 - Intr-o magazie sunt 4500 kg de zahar. in prima zi s-a scos 0,(4) din cantitate. A doua zi s-a scos 0,4 din cantitatea ramasa. A treia zi, 0,25 din cantitatea ramasa dupa a doua zi. Cate kilograme de zahar au mai ramas in magazie dupa a treia zi?

Problema 3 - Min 16:35 - Un elev are media notelor obtinute intr-un semestru = 8,50. Care este nota minima pe care o poate lua la teza pentru a obtine cel putin media 8.

Problema 4 - Min 26:00 - In prima zi s-a scos 4/9 din cantitatea de marfa dintr-o magazie. A doua zi s-au scos 2/3 din cantitatea ramasa, iar a treia zi 1/4 din rest. Au mai ramas 1125 kg. Ce cantitate era initial in depozit?

Problema 5 - Min 34:25 - cateva probleme de geometrie plana: Triunghiul ABC este congruent cu MPR. Masura unghiului B este 73 grade. Masura unghiului C = 29 grade. AB este 4 cm, MP este 5 cm. Sa se gaseasca MR, AC, masura R si masura lui P si cateva alte probleme.

Daca lectia va este utila, as aprecia un Share sau Like
Versiunea acestei lectii de matematica pentru Mobil sau Tableta se gaseste AICI

Doriti sa aflati prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?
Introduceti adresa dumneavostra de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul. Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog feed:http://feeds.feedburner.com/MateOnlinePentruToti
Delivered by FeedBurner

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU