Invatam, nu copiem! Blog sustinut de voi | Fundatia Proful Online | Blogul Profesorul Online - Google: proful online | Blogul de Video Apicultura Online

AICI puteti urmari zilnic tema pentru acasa la matematica pe clase in direct la Proful Online TV, prin Fundatia Proful Online
Cei care doresc sa distribuie DVD-uri cu lectiile mele in zone unde nu exista conexie Internet, ii rog sa ma contacteze la 0722786515

Fundatia Proful Online isi propune sa acorde ajutor cu tema pentru acasa tuturor elevilor!
Puteti sprijini financiar Fundatia Proful Online redirectionand 2% din impozitul datorat statului! Detalii AICI.
ANUNT 2019: Dragilor am ajuns la o varsta la care nu mai pot face fata singur muncii la o stupina asa mare si am hotarat sa pastrez doar strictul necesar. Mai mult, doresc sa ma axez in principal pe proiectul cu educatia elevilor la matematica iar munca la stupina imi consuma foarte mult timp. Asadar vreau sa vand surplusul de biostupi deja pregatiti cu roi pe 6 rame, cu ramele pline cu miere cu tot. Pretul unui roi este in jur de 290 RON, dar totul este negociabil in functie de cantitate si va rog sa ma sunati Tel: 0722.786.515 pentru a discuta concret ce doriti sa cumparati. Aici gasiti un film cu o prezentare

Etichete

Etichete level 2

Lectia 1632 - Clasa 2 - Exercitii si probleme din tema pentru acasa a Annei - nepotica din SUAUrmariti-ma si pe Twitter
Urmariti si lectii in direct pe PROFUL ONLINE TV

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Obtineti fundamentul teoretic explicat pe INTELESUL VOSTRU
Pachetele de DVD-uri: "VIDEOMANUAL DE MATEMATICA"
cu Proful Online, prof. Ioan URSU - Detalii AICI

In aceasta lectie de matematica pe care o puteti vedea in direct si pe www.proful-online-tv.blogspot.com, rezolvam exercitii din tema pentru acasa a nepotelei mele din SUA:


1. Coada leului este cu 12 inch mai lunga decit coada tigrului care este cu 12 inch mai lunga decit cea a pisicii. Daca coada lui Lucy este cu 4 inch mai scurta decit cea a pisicii, ce animal este pe locul doi daca ii aranjam in ordinea lungimii cozii de la mare la mic?

2. Termina propozitia: 6 dreptunghiuri au atitea laturi cit _____ triunghiuri.

3. Alex are 2 ani si Alia are 6 ani. Citi ani o sa aiba Alia cind Alex o sa fie 13?

4. Cite numere pare sunt intre 10 si 30?

5. Andrew adduce 12 masinute, Josh 10 si Soil 5. Daca pun toate masinutele pe o masa si le impart in grupuri egale pentru fiecare, cite masinute o sa primeasca ei?

6. Cite patratele trebuie sa pictezi cu negru asa incit numarul de patratele negre sa fie de doua ori mai mult decit cele albe?

7.Joel are 73 de timbre. Dupa ce a dat 17 fratelui sau, a obeservat ca are acelasi numar de timbre ca prietenul lui Noah. Cite timbre au Joel si Noah impreuna?

8. Bunicul sforaie o data la fiecare 5 minute. De cite ori o sa sforaie daca doarme o ora?

9. In autobus care are 45 de locuri, se opreste sa ia 1 copil la prima statie, 2 copii la a doua statie, 3 copii la a treia statie si tot asa. La a cita statie, autobuzul o sa fie plin?

10. O carte are niste pagini rupte. Daca te uiti in partea stinga, observi ca este pagina 12, daca te uiti in partea dreapta este pagina numerotata cu 21. Cite pagini lipsesc?

11. Petru se joaca cu masinute care au culorile culorile rosu, verde, alb si galben. El le aranjeaza intr-o linie:masinuta verde nu este nici prima, nici ultima. Masinuta galbena nu este nici linga cea alba, nici linga cea rosie. Prima masinuta este alba. Care este ordinea masinutelor?

12. Care este valoarea lui Inline image 2 ?

13. Tim a scris urmatoarea problema pe table: 32+14+2 +21 = 94. Dar el a uitat sa scrie o cifra. care este ea?

14. In numar palidrom are proprietatea ca se scrie la fel de la drepata si de la stinga. De exemplu 242 si 99 sunt palindromi. Se da in numar palidrom care e mai mare decit 11 si mai mic decit 50 si este impar. Care este numarul? Aceste lectii sunt SUSTINUTE de VOI si daca va sunt utile, as aprecia un Like, Share, Comment

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU