Lectia 63 - Despre colaborarea cu Vlad spre beneficiul tuturorUrmariti-ma si pe Twitter
Urmariti si lectii in direct pe PROFUL ONLINE TV

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Obtineti fundamentul teoretic explicat pe INTELESUL VOSTRU
Pachetele de DVD-uri: "VIDEOMANUAL DE MATEMATICA"
cu Proful Online, prof. Ioan URSU - Detalii AICI

In aceasta lectie i-am multumit lui Vladut pentru filmul pe care l-a facut, ma bucur ca lectiile mele sunt urmarite si ca ajuta pe multi dintre dumneavoastra si m-am gandit sa ii propun lui Vlad sa devina un video colaborator al meu. Speram sa realizam in acest fel o serie de filme foarte utile pentru toti cei care ne urmaresc. In continuarea discutam un pic despre integrala abordata in filmul sau, apoi ii propun si va propun sa incercati rezolvarea unei probleme de geometrie si apoi abordam cateva exercitii combinate cu sfaturi metodice pentru filmele pe care el le va realiza. Sper ca aceste sfaturi sa fie utile.


3 comentarii:

 1. Mai jos, M este unghiul BMC (>BMC)

  A + (180-M) + (>ACM) = 180 => A+(>ACM)-M=0

  =>A+(>ACM) = M

  1. M=A+(>ACM)

  2. M=B+(>MCB)

  stim deja ca (>ACM) + (MCB) = C

  adunam 1. cu 2.=> 2M=A+B+C

  M=A+B+C/2 Stim ca (A+B+C=180)=>

  M=90

  LA FEL SI PENTRU N

  Stim ca inaltimile unui triunghi sunt concurente (ortocentrul), de unde rezulta ca unghiul P, nu poate fi decat de 90 grade.

  RăspundețiȘtergere
 2. -MDA!-acuma am deschis TV,si cacaclalatorul,la fel-----siiii.,vad ceva de romani de aur,da.......inafara,nu aici !!!!!!!!!!!!-uite ce zice dl doctor!-sa plecam cu tot juramantul lui hypocrate,medicii!-daa!?-profesorii dedicati,ca si dv.,oare nu au si acestia valoarea lor?

  RăspundețiȘtergere
 3. -desi nu prea ma uit la tv,vad ceva despre campioanele mondiale la scrima,zice una din ele de o sclipire in ochi,ciutacu zice de raducioiu c-a uitat limba noastra(daca a stiuto!)-eu...,ma intreb unde este dl prof URSU?-sper din toata inima sa nu se fi intamplat ceva urat !?-Doamne ajuta!-domnule profesor,va asteptam cu drag-siiiiiiiiiiiiii...poate in noua dv sala,DOAMNE AJUTA!

  RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU