Bazele Matematicii: Lectia 71 - Rezolvam prin metoda grafica cls. 4 + Testul 4 de recap. pentru materia cls. 5-7Urmariti-ma si pe Twitter
Urmariti si lectii in direct pe PROFUL ONLINE TV

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Obtineti fundamentul teoretic explicat pe INTELESUL VOSTRU
Pachetele de DVD-uri: "VIDEOMANUAL DE MATEMATICA"
cu Proful Online, prof. Ioan URSU - Detalii AICI

In aceasta lectie raspund unui comentariu de pe blog facut de o mamica in legatura cu o problema de clasa a 4-a. Iata comentariul:
"Sunt mama unei eleve care a intrat in cls a 5-a. Nici in clasa a 4-a cand a avut lectia cu reprezentare grafica nu am putut sa inteleg si sa o ajut. Va rog sa-mi rezolvati daca se poate un ex. ca sa inteleg si sa-i pot explica, sau va dau eu ex. de care m-am impotmolit la grafic. Suma a trei cifre este 72.454. Primul nr. este de trei ori mai mic decat al doilea si de patru ori mai mare decat al treilea. Calculati numerele. Va multumesc pt. ajutor anticipat.
--
Adriana Raureanu"

Spre sfarsitul partii intai sunt sunat de cineva in timp ce inregistram lectia si convorbirea telefonica este foarte interesanta si folositoare. Continuam lectia cu Testul 4 de recapitulare a materiei claselor 5-7.

5 comentarii:

 1. Problema de clasa a 6-a. V-as ruga sa rezolvati urmatoarea problema:
  In triunghiul ABC mediana [BD], D apartine lui AC, intersecteaza paralela prin A la latura [BC] in punctul M. Demonstrati ca ABCM este paralelogram.
  --
  Crystyna Pop

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna seara! Am urmarit cu interes rezolvarea acestei probleme. Domnule profesor, cat face 4262 * 4=9048? Trebuia sa faceti si proba.... nu-i asa?

  RăspundețiȘtergere
 3. sunt cls a6 si o sau dau teza la mate si nu stiu nimik la algebra

  RăspundețiȘtergere
 4. Buna ziua!


  Apreciez ce faceti, dar ati gresit la prima problema. Puteti verifica ca "a" care l-ati obtinut nu este de 4 ori cat "c".

  Bogdan

  RăspundețiȘtergere
 5. B este 17048 a-ti facut o mica greseala iar C este 51144
  nelu

  RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU