Lectia 108 - Despre derivate impreuna cu Diana, o eleva in clasa a XI-aUrmariti-ma si pe Twitter
Urmariti si lectii in direct pe PROFUL ONLINE TV

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Obtineti fundamentul teoretic explicat pe INTELESUL VOSTRU
Pachetele de DVD-uri: "VIDEOMANUAL DE MATEMATICA"
cu Proful Online, prof. Ioan URSU - Detalii AICI

Aceasta este o lectie pe care o realizez pe viu intr-o discutie cu Diana, eleva in clasa a XI-a, fiica unui fost elev de-al meu. Lectia sper sa fie foarte utila celor care doresc sa inteleaga Derivatele si nu numai.

7 comentarii:

 1. Buna ziua domn' profesor!
  Va rog frumos puteti face o lectie in care sa rezolvati subiectele la bacalaureat, pentru a putea vedea unde am gresit si ce trebuie sa mai aprofundez pe viitor?
  Andrei,

  RăspundețiȘtergere
 2. buna ziua domnul profesor. Ma bucur foarte mult sa stiu ca inca mai exista asemenea profesori ca dvs,aveti un stil foarte bland.tineti o tot asa!

  RăspundețiȘtergere
 3. buna ziua domn' profesor pe mine macheama mihai puteti lace olectie pentru clasa a 6 a

  RăspundețiȘtergere
 4. Am vazut partial filmul de pe TVR2 si lectia cu derivata...am citit cateva carti de stiinta popularizata,scrise de mari profi de la mari universitati; gen "Zero, istoria unei idei periculoase", "De ce frumusetrea este adevarul", "Ecuatia care n-a putut fi rezolvata".Nu mai stiu unde autorul explica povestea cu derivata, cu cresterea cresterii...eu as explica unui tanar, si mai ales unei tinere,cu "trend"-ul, tendinta, moda (nr de cercei cu pene vanduti , de ex); sau cu variatia cursului valutar,sau al benzinei, sau al populatiei Romaniei, ajungand iarasi la trend....nu neaparat cu viteza si acceleratia, ca sa dregem matematica cu fizica, bagam si lacul, si putul?...nu stiu daca ar si intelege , n-am rezerva dvs de rabdare, iar umorul meu e acid, nu sfatos...cat despre locul de predare si dizgratiile socio-politice, asta e calea lui Aristot si a lui Pitagora, era predestinat sa ajungeti aici. Traiti cu adevarat bine si frumos...ma mai uit la lectii, o sa incerc sa le recomand, ca eu is cam cal batran, mai greu cu buiestrul..dar daca voi prelua ceva, va voi cita.

  RăspundețiȘtergere
 5. Cel mai tare profesor .... n-am fost la scoala la predarea derivatelor, dar multumita dvs. am inteles perfect ;). Fiti sigur ca am sa raspandesc vestea despre dvs. in toata scoala....de astfel de profesori au nevoie elevii din zilele noastre!
  Toata stima si aprecierea domnule Ioan Ursu!
  --
  oli Olivix - YouTube User

  RăspundețiȘtergere
 6. Bună ziua, îmi puteţi spune vă rog care este diferenţa dintre derivarea functiilor simple (elementare) şi derivarea functiilor compuse ? Nu reuşesc să înţeleg care dintre cele 2 tabele cu formule sa le aplic.. Multumesc.
  --
  John Doe - YouTube User

  RăspundețiȘtergere
 7. Multumesc din suflet! Nu stiu ce ma faceam fara dumneavoastra, am un test maine si nu am inteles nimic! Acum, cu siguranta ma voi descurca!
  --
  thelifeincolors100 - YouTube User

  RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU