Lectia 124 - Mai multe exercitii din Manualul de clasa a V-a - Stanica, Perianu, Savulescu - gimnaziuUrmariti-ma si pe Twitter
Urmariti si lectii in direct pe PROFUL ONLINE TV

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Obtineti fundamentul teoretic explicat pe INTELESUL VOSTRU
Pachetele de DVD-uri: "VIDEOMANUAL DE MATEMATICA"
cu Proful Online, prof. Ioan URSU - Detalii AICI

Aceasta lectie cuprinde lectiile demonstrative 6,7 si 8 din Vol 16 al Videomanualului la care lucrez si care este modelat dupa "Manualul de clasa a V-a" al carui autori sunt: Catalin Stanica, M.Perianu si Dumitru Savulescu. Ea a fost captata in paralel si cu camera profesionista folosita in producerea acestui volum.
Veti intalni numeroase exercitii cu teorema impartirii cu rest, cu descoperirea ultimei cifre a unei puteri, exercitii cu puteri, exercitii in care am insistat pe ordinea operatiilor si a parantezelor, etc, toate se regasindu-se in manualul prezentat mai sus. Vizionare utila !

5 comentarii:

 1. Buna ziua

  Exista un numar natural cu o infinitate de divizori?
  Daniela Crisan

  RăspundețiȘtergere
 2. Va salut,
  Mi-as fi dorit sa fi avut motivatia sa invat matematica pe parcursul scolii. Incepand cu clasa a 6-a am ramas sever in urma fata de colegii mei de clasa. Am ajuns sa termin liceul si sa trec bacalaureatul din 2008 cu nota 5 fix la matematica M2.

  La facultate m-am inscris dupa o pauza de 3 ani, timp in care am incercat diverse vocatii. Nu am reusit sa trec de primul an de matematica si am abandonat (Feaa Iasi, economie). Sunt deja 5 ani de cand am terminat liceul, nu mai consider sa incep o facultate dar doresc pentru folos propriu sa reiau toata materia de matematica sa o inteleg cat se poate de bine pana la nivelul de clasa a 12-a, eventual mai departe.

  Trebuie sa recunosc cu rusine faptul ca am inceput cu manualul de clasa a 5-a si am intampinat dificultati la operatii de baza, astfel am ajuns la siteul dvs. Apreciez foarte mult felul in care stiti sa formulati lectiile si explicatiile in asa fel incat sa fie pe intelesul elevilor. Voi recomanda cu fiecare ocazie siteul si videourile dvs.

  Ma gandesc retrospectiv si incerc sa inteleg ce anume m-ar fi determinat la acea varsta frageda din timpul scolii primare sa fi deprins placerea de a invata matematica si de asemenea multe alte materii la care nu am excelat. Sunt foarte multi factori pe care ii identific si multe ocazii la care s-ar fi putut interveni intr-un mod constructiv. Sper, in viitor, sa dedic o parte din energia mea unor proiecte care sa ajute la schimbarea tendintei actuale de scadere a performantei elevilor. Mediul si falsele valori la care copii din ziua de azi sunt expusi reprezinta una din problemele pe care trebuie sa le tratam daca speram la un viitor mai bun penrtu tara noastra.

  Cu stima,
  Adrian Moisa

  RăspundețiȘtergere
 3. Buna ziua! as dori sa va rog cu tot respectul sa explicati si functiile injective, surjective si bijective! am cautat si pe alte site-uri dar nu am avut noroc.... Cosmin

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna Cosmin,

   Te rog sa parcurgi cu atentie cuprinsul acestui blog pentru ca exista lectii pe aceasta tema. Ti-as recomanda Lectia 97, 98 dar si altele pe la inceput (Lectiile 7 - 16). De asemenea mai multe lecti si exercitii pe aceasta tema s egasesc in Videomanualul Matematic intitulat Functii - Clasele VIII-XII - 10 DVD-uri:
   http://mate-online-pentru-toti.blogspot.ro/2012/03/pachetele-de-dvd-uri-videomanual-de.html#v4

   multumesc,
   --
   cristi - Blog Admin

   Ștergere
 4. Acest profesor merita tot respectul. Datorita dumnealui am obținut examenul de bacalaureat fără a plăti profesor meditator. Va mulțumesc și aceasta idee cu matematică pe YouTube da roade.
  --
  Matasons - YouTube User

  RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU