Invitat la emisiunea Sinteza Zilei - Antena 3Urmariti-ma si pe Twitter
Urmariti si lectii in direct pe PROFUL ONLINE TV

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Obtineti fundamentul teoretic explicat pe INTELESUL VOSTRU
Pachetele de DVD-uri: "VIDEOMANUAL DE MATEMATICA"
cu Proful Online, prof. Ioan URSU - Detalii AICI

Dragilor, am primit cu bucurie invitatia de astazi, Duminica (28.08.2011), la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3 unde sper sa avem o discutie utila despre acest proiect si despre multe alte lucruri interesante. Va astept sa ne intalnim prin intermediul micului ecran. In reluare de la ora 1:05.
--
prof. Ioan URSU

Actualizare dupa emisiune:

O sinteza de 28 de minute facuta de un entuziast al acestui proiect:Click aici pentru a urmari o sinteza de 28 minute a acestei emisiuni.

Inregistrarea integrala a emisiunii

4 comentarii:

 1. Multumim mult domnule profesor, multumim frumos Antena 3, fara voi nu as fi aflat de acest minunat om care face matematica mai accesibila celor care sunt obligati de sistem sa o dea ca proba la bac , desi clar nu au inclinatii spre stiintele exacte si care nici nu dispun de posibilitati financiare de a face meditatii necesare ridicarii nivelului de cunostinte pentru a promova la minim examenul de bac ce pare a fi devenit o teroare pentru generatiile de acum.

  Cu mult respect,

  Teodora Nenciu

  RăspundețiȘtergere
 2. Domnule Profesor, am urmarit emisiunea.......v-am mai scris eu....sunt un roman, bacauan foarte critic la adresa Romaniei,un roman care traiesc si lucrez intr-un spital din Hamburg(sunt Bacauan la origine).....ce doream sa spun; impresia pe care mi-a lasat-o emisiunea cat si personalitatile care au luat parte la emisiune e asta: E MULT MAI PERICULOS SI DAUNATOR SOCIETATII UN INTELECTUAL DOBITOC, RETROGRAD SI AROGANT DECAT UN DOBITOC ANALFABET GEN BORCEA SAU BECALI SAU ALTII DE GENUL ASTA!!!!
  Cu tot respectul pt Doamna Andronescu dar pozitia dansei fata de noutatea si deschiderea pe care Dumneavoastra doriti a le implementa in sistem, a fost aroganta , retrograda si de prost gust: Dansa nu a inteles decat ca un profesor "batranel" care n-are ce face vrea sa se bage in seama pt a da lectii mai marilor ministerului( de altfel Dezastruos) din care si domnia sa a facut parte!!!!!!......Jalnic.....Sa ne amintim ca si Doamna Andronescu si Domnul Marga au stimulat masiv infiintarea de facultati private cu sutele la Tecuci, la Barlad, la Caracal....si astfel au minimalizat insemnatatea Bacalaureatului care a ajuns formalitate......bineinteles pt beneficiul material al lectorilor acestor nule facultati!!!!!!!Vedeti, singurul care a inteles ca momentul cheie in care copilul trebuie modelat deschis si format inca de clasele 1-8 a fost profesorul Stolnici(academicianul)....in rest REZIIDURI PSDiste , GANDIRI AROGANTE , POZITII SUSPUSE ASEMENEA IERARHIILOR DIN ZONA ABJECTA A SOCIETATII DAR IN ACEST CAZ TOATE " CU CARTE" " LICENTIATE".....ACESTA E CEL MAI PERICULOS LUCRU...Pe amandoua scarile de valori avem o inversare de fapt a valorilor : pe scara analfabetilor ajunsi, avem o ierarhizare naturala direct proportionala cu marlania si analfabetismul fiecarui individ iar pe scara intelectualilor ajunsi( ma refer in functii) avem o ierarhizare direct proportionala cu aroganta nesimtita dusa la extreme care nu tine seama de utilitatea , experienta si parerea , educatoarei, invatatoarei, profesorului de gimnaziz, ceea ce duce la DEZASTRUL ACTUAL DIN INVATAMANT!!!
  Doresc sa nu fiu confundat cu vreun sustinator al PDl, PSD sau altceva....eu sunt un sustinator al IDEILOR NOI, AL OAMENILOR INOVATIVI SI ROMANI ADEVARATI CA DUMNEAVOASTRA!!!!
  Tot respectul pt ceea e incercati in zadar sa faceti( cu parere de rau), priviti insa domnule profesor generatia copiilor dumneavoastra:America, Germania, Franta, Italia, anglia....plecati toti in toata lumea asta........cine a ramas?......Doamna Andronescu, educatoarea sexy, Borcea, Becali, miile de absolventi semianalfabeti saracii, cu dezideratul REFORMAREA SISTEMULUI DE INVATAMANT CARE DUREAZA DE 20 DE ANI SI V-A MAI DURA 20!!!!!
  Dumneavoastra singur impotriva unui sistem mancat de cancer......
  Va doresc putere de munca, si pasiunea care va macina sufletul impartasiti-o in continuare elevilor asa cum stiti dumneavoastra mai bine.DUMNEZEU SA VA AIBA IN PAZA SA VA DEA SANATATE SI SA NE INCANTATI ANI MULTI DE AICI IN COLO!!!!!
  Cu deosebit respect si consideratie
  Bogdan Diaconu - Hamburg

  RăspundețiȘtergere
 3. Domnule Ursu, v-am vazut la Sinteza Zilei si asa am aflat de dumneavoastra. Chiar daca acum sunt student si nu mai am grija bacului, m-am bucurat foarte mult sa vad ca exista cineva cu o asemenea initiativa in Romania. M-am bucurat mai ales pentru ca asta este si viziunea mea despre educatie, si anume ca trebuie sa existe mereu o resursa online la care sa apeleze elevii atunci cand nu primesc de la profesorii lor informatia de care au nevoie.

  Acum sunt in anul II, Matematica-Informatica, si spre norocul meu exista foarte multe resurse de genul acesta pentru nivelul universitar, puse la dispzitie de facultati de renume din strainatate. De exemplu, acum invat dupa un curs filmat in '99 la MIT si mi se pare extraordinar (dar firesc in acelasi timp) faptul ca eu, acum, in Romania, am acces la cursul unui profesor exceptional, care a predat in urma cu mai bine de 12 ani.

  Sper sa terminati seria variantelor de bac, pentru ca planuiesc sa le parcurg in viitorul apropiat (pentru ca mi-au ramas multe goluri din liceu) si pentru ca as fi bucuros sa dau o mana de ajutor, in limita resurselor pe care le voi avea (timp in primul rand).

  Va felicit, domnule profesor, si sper sa vi se intoarca inzecit binele pe care il faceti!
  --
  Andrei Cojea

  RăspundețiȘtergere
 4. Domnul ursu....vreau sa va felicit pt. efortul dumneavoastra....Sunt un roman stabilit in Spania care nu a avut posibilitatea de a invata prea multe in sistemul romanesc de invatamant (probabil si etnia care o reprezint este unul dintr-e principali factori) fiinca nu am gasit sprijin in nici un profesor.Aici in Spania mi s-a oferit ocazia de a incepe din nou datorita persoanelor ca dumneavoastra, acum sunt un elev la facultatea de economie "ocazie care guvernul romaniei nu mia oferit". Vreau sa va felicit din nou si sper ca totul ce faceti pt elevii din Romania sa nu fie in zadar (in Romania e posibil) va doresc succes in in tot ce dumneavoastra puteti aporta bun elevului roman si multa bafta.MULTA SANATATE SI NUMAI BINE.
  SA O TINETI TOT ASA. Scuze pt. greseli gramaticale si ortografice. TIBERIU TINCA va saluta din Spania.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU